Після війни вже не буде як раніше: в Україні формується абсолютно нова система логістики

17:00 03.04.2022

В Україні формується новий тип логістичної системи. 

Система швидко реагуватиме на зовнішні загрози та адаптуватиметься до них. Така система стосується як постачання для підприємств, так і організації евакуації людей, пише Оbozrevatel.

На цьому наголосив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає пресслужба відомства. «У всіх є розуміння, що навіть після перемоги ми не зможемо працювати як раніше», – зазначив Кубраков.

«Тому вже зараз у країні формується гнучка логістична система... Це важливо як у розрізі роботи підприємств, так і у забезпеченні оперативної евакуації населення із небезпечних зон», – сказав міністр.

Україна веде переговори зі світовими експертами не лише щодо відновлення міст, а й щодо створення конкретних інструментів для їх захисту. Наприклад, після війни будинки в Україні будуватимуть із бомбосховищами. "Маємо звикати до того, що фактор захисту життя проникатиме у всі сфери нашої діяльності: від побуту до роботи та подорожей", – сказав Кубраков.

Поки що ж один із головних пріоритетів Мінінфраструктури – проведення посівної компанії та перезапуск економіки. Робота над логістикою ведеться у цілодобовому режимі, щоб аграрії вчасно отримали добрива, техніку та запчастини, а також пальне. Постачання палива, наприклад, активно обговорюються з найбільшими світовими постачальниками, підписуються відповідні угоди.
 

Ще на цю тему