Україна забезпечить відшкодування потенційних збитків власникам суден у Дунайському регіоні

14:20 01.04.2022

Україна гарантуватиме безпеку судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом. 

Про це ідеться у розпорядженні Кабінету міністрів №255-р від 30 березня, яке оприлюднене на «Урядовому порталі», пише видання Порти України.

Відповідно до нього, Міністерство інфраструктури разом із Міністерством економіки та Міністерством фінансів має забезпечити виділення коштів із резервного фонду держбюджету для відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії РФ проти України та воєнних дій на території України, та в разі відмови страхувальниками надати страхове покриття фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та прапорами іноземних держав, якщо такі судна перебувають в акваторії українських портів у Дунайському регіоні.

Крім того, відшкодування збитків передбачено власникам та/або операторам рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії 1435 міліметрів, у разі перебування такого рухомого складу на території України.
 

Ще на цю тему