Відмова від Криму та Донбасу: Зеленський назвав компроміси, на які Україна не може піти у переговорах з рф

08:00 21.03.2022

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є "компроміси", на які Україна не може піти у переговорах із президентом росії володимиром путіним. Це стосується територіальної цілісності, зокрема неприпустимої відмови від Криму, Донецької та Луганської областей.

Про це він заявив в інтерв'ю CNN, повідомляє УНН.

"Є компроміси, до яких ми не можемо бути готовими як незалежна держава. Жодних компромісів, пов'язаних із нашою територіальною цілісністю та нашим суверенітетом, і про це говорив український народ, вони не зустрічали російських солдатів букетом квітів, вони зустрічали їх зі зброєю в руках", - сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що Росія "не може насильно підлещуватися перед громадянами іншої країни".

"Не можна силою змусити президента іншої країни визнати будь-що", - додав він.

Глава Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомляв, що Financial Times опублікувала чернетку, яка демонструє запит російської сторони - не більше.

Раніше FT оприлюднило статтю, в якій ідеться, що Україна та росія досягли значного прогресу в роботі над попереднім мирним планом з 15 пунктів, який включає припинення вогню та виведення російських військ, якщо Київ оголосить про нейтралітет і ухвалить обмеження на свої збройні сили.

Ще на цю тему