Андрій Клименко: Щодо повідомлень РФ про «замінування Україною Чорного моря» 

18:57 19.03.2022

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакція BlackSeaNews продовжує відстежувати ситуацію у Чорному морі.

Як повідомляв Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень, на своїй сторинці у Фейсбуці зараз існує реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. 

«Щодо повідомлень РФ про "замінування Україною Чорного моря та міни, що зірвані штормом і можуть з'явитися навіть в Босфорі" (ну, всі знають, хто голосніше за всіх волає: "Дєржі вора").

Укрдержгідрографія спільно з ВМСУ оперативно реагує на рашистські повідомлення:

Приймачі НАВТЕКС в Одесі, зафіксували передачу наступного ПРИП (Україна):
191400 UTC МАРТ 22
УКРАИНА ПРИП 109/22 ОДЕССА-НАВТЕКС
СЕВЕРО-ЗАПАДНАЯ ЧАСТЬ ЧЕРНОГО МОРЯ
ВНИМАНИЕ ВСЕМ СУДАМ
ОФИЦИАЛЬНАЯ ИНФОРМАЦИЯ

Имеют место случаи распространения дезинформации береговыми радиостанциями НАВТЕКС РФ Новороссийск и Таганрог на северо-западную часть Черного моря в нарушение требований резолюций ММО а 617(15), 715(17), 706(17)

Официально это зона ответственности по распространению MSI Украины

Просим при плавании в северо-западной части Черного моря руководствоваться информацией объявленной станцией ОДЕССА НАВТЕКС как единственно легитимной в данном регионе...».

Як повідомлялось, кораблі Черноморського флоту РФ замінували частину Чорного моря, створив небезпеку судноплавству в цьому регіоні.

Ще на цю тему