Україна ніколи не визнає Крим «російським» – Верещук

20:20 19.03.2022

Україна ніколи не визнає анексований Крим територією Росії. Про це в ефірі британського каналу GB News заявила віце-прем'єр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Цього (визнання Криму «російським» – КР) ніколи не станеться. Ми не зможемо визнати владу Росії у Криму, як не визнали у 2014 році. Український народ цього не допустить. Занадто велика жертва і надто багато крові пролито за те, щоб українська територія залишалася цілісною та неподільною», – сказала Верещук.

Напередодні Меджліс кримськотатарського народу заявив, що повернення Криму під контроль Києва має бути обов'язковою умовою на переговорах із Росією.

7 березня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що однією з умов припинення війни Росії проти України є визнання Києвом анексованого Криму частиною Росії.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи вимогу Кремля визнати анексований Крим «російським», сказав, що Київ не готовий до ультиматумів, але має «можливе рішення» за ключовими умовами Кремля.

Українська влада неодноразово заявляла, що добиватиметься повернення Криму, окупованих частин Донбасу під свій контроль дипломатичним шляхом.

Ще на цю тему