Меджліс вкотре нагадав, що Крим - це Україна

14:00 19.03.2022

Меджліс кримськотатарського народу зробив заяву про переговори між Україною та російською федерацією щодо завершення війни, розпочатої рф 20 лютого 2014 року, у якій вкотре нагадав, що Крим - це Україна.

Повний текст заяви розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Меджлісу Рефат Чубаров.

"Очевидно, що умови припинення російсько-української війни обговорюватимуться набагато раніше, ніж сторони сядуть за повноформатні переговори і вичитуватимуть тексти підготовлених документів. Меджліс кримськотатарського народу поділяє пріоритети, викладені Президентом України Володимиром Зеленським у своєму виступі у ніч на 17 березня 2022 року. (...) Меджліс кримськотатарського народу виходить з того, що обов’язковою умовою для ведення офіційних переговорів уповноваженими представниками України з представниками країни-агресора РФ, а також з представниками будь-яких залучених сторін і міжнародних організацій з питання завершення російсько-української війни має бути умова відновлення державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави в межах міжнародно визнаного державного кордону, включаючи територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя", - йдеться в заяві.

Меджліс нагадав, що російсько-українська війна розпочалася 20 лютого 2014 року із задіянням військових підрозділів Чорноморського флоту РФ, що базувалися на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, згодом була підсилена незаконним вторгненням російських військ з території РФ, що завершилося окупацією Кримського півострова та прилеглих до нього акваторій Чорного та Азовського морів.

"Незважаючи на беззастережне засудження міжнародним співтовариством окупації Криму Російською Федерацією та спроб його анексії, російська окупаційна влада протягом 8 років здійснює жорстоке переслідування та терор щодо корінного кримськотатарського народу та етнічних українців, які не сприймають російську окупацію Криму та зберігають вірність Українській державі", - нагадують у Меджлісі.

У заяві також підкреслюється, що безпрецедентна в історії ХХІ століття за своєю жорстокості та цинічності агресія російської федерації проти Української держави повинна завершитися перемогою та тріумфальним звільненням всіх раніше окупованих РФ українських територій, включаючи й Автономну Республіку Крим.

Ще на цю тему