Супутник зафіксував підвищену активність військ РФ поблизу кордонів України

14:00 21.02.2022

Нові супутникові знімки свідчать про підвищену активність російських підрозділів поблизу північно-східного кордону України, причому частини, що знаходилися в гарнізонах, займають польові позиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СNN.

Супутникові знімки було отримано американською приватною компанією Maxar у неділю, 20 лютого.

За оцінкою Maxar, було помічено численні нові польові розгортання бронетанкової техніки та військ на північний захід від Бєлгорода та поблизу населених пунктів Солоті та Валуйки. Ці населені пункти розташовані у межах 35 кілометрів від кордону РФ з Україною.

«Ця нова діяльність є зміною у схемі раніше поміченого розгортання бойових груп (танків, бронетранспортерів, артилерії та допоміжної техніки)... Сьогодні (20 лютого- ред.) більша частина бойових частин та допоміжної техніки з н.п.Солоті пішла і в цьому районі видно сліди машин і кілька колон бронетехніки», - зазначають у Maxar.

На знімках видно, що табори чи плацдарми, де минулої неділі, 13 лютого, знаходилися значні сили, тепер «відносно порожні».

«Деяку техніку також було розгорнуто на схід від Валуйок, Росія, в полі приблизно за 15 км на північ від кордону з Україною», – зазначили експерти компанії.

На північний захід від Бєлгорода також спостерігається низка нових польових розгортань (вони перебувають приблизно за 30 кілометрів від кордону з Україною), при цьому більша частина техніки та військ розташована в лісових масивах або поруч з ними.

На зображеннях видно сліди пересування бронетехніки сільською місцевістю.

«Інші підрозділи розміром з роту розгорнуті на фермах та/або у промислових районах».

Як повідомлялося, 19 лютого супутникові знімки від Maxar Technologies показали, що Москва продовжує накопичувати війська та техніку поблизу українського кордону у Білорусі та в окупованому Криму.

Ще на цю тему