Повна блокада азовських портів поки відміняється. У Чорному морі без змін

22:52 10.02.2022

Сьогодні, 10 лютого, о 16:43 управління навігації та океанографії міноборони РФ повідомило про відміну перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки. 

Лист управління навігації та океанографії міноборони РФ щодо скасування попередження про перекриття району Азовського моря

Раніше, 9 лютого, були оприлюдені попередження про перекриття Росією районів Чорного та Азовського морів «для ракетних та артилерійських навчань» – починаючи з 21:00 (UTC) 13/02/2022 по 21:00 (UTC) 19/02/2022. Ніяких коридорів для проходу торговельних суден не передбачалося. 

Азовське море було заплановано перекрити від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю, що означало повне перекриття руху торговельних суден до азовських портів.

Наразі залишаються запланованими перекриття з 13 лютого великих районів Чорного моря, що містять всі традиційні морські торговельні шляхи: від Босфору до Одеси та від Одеси до Батумі.  

В північно-західній частині Чорне море перекривається до морського кордону України. Глибини у 12-мильній зоні України, що залишається вільною для судноплавства, недостатні для проходу великих торговельних суден

Ще на цю тему