РНБО на виїзному засіданні розгляне ситуацію з блокуванням РФ частини акваторії Чорного та Азовського морів, - Данілов

17:05 10.02.2022

Рада національної безпеки та оборони на виїзному засіданні 11 лютого розгляне невідкладне питання ризиків для морського судноплавства України через блокаду РФ частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки.

Про це в коментарі «УП» заявив секретар РНБО Олексій Данілов, інформує Цензор.НЕТ.

«Одним із основних питань, яке буде розглядатися на виїзному засіданні РНБО Україну у Харкові 11 лютого, буде питання про ризики для морського судноплавства України у зв’язку з намірами Російської Федерації перекрити під приводом проведення військо-морських навчань районів Чорного та Азовського морів. Це питання президент України Володимир Зеленський визначив як невідкладне», - сказав Данілов.

Росія заявила про перекриття районів Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань з 13 по 19 лютого.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України заявило, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні і є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що світова спільнота мала б дати «сильну відповідь» Росії на її дії в Чорному й Азовському морях.

Карта BlackSeaNews
 

Ще на цю тему