Нові провокації агресора на Чорному та Азовському морях

14:00 09.02.2022

Від наших джерел стало відомо про підготовку державою-агресором нової провокації із «закриття» для судноплавства значних за площею акваторій Азовського та Чорного морів нібито для проведення ракетних стрільб. Таке закриття може торкнутися і рекомендованих морських шляхів торговельного судноплавства, важливих для портів материкової України.

Про це повідомив на своїй сторинці у Фейсбуці головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко, з посыланням на сторинку Association of Reintegration of Crimea.

Чергові дискримінаційні заходи влади Росії та її окупаційної «адміністрації» не лише підривають безпеку судноплавства, а й перешкоджатимуть належному виконанню уповноваженими державними органами України міжнародних зобов’язань у її морській економічній зоні.

При цьому неподалік узбережжя материкової України продовжує активну розвідувальну діяльність російський середній розвідувальний корабель «Хурс», про що вже повідомляла наша Асоціація. Підтверджується і прибуття у Чорне море із сирійського порту Тартус шести російських великих десантних кораблів, які не входять до складу Чорноморського флоту РФ.
Новые провокации агрессора на Черном и Азовском морях

 

Ще на цю тему