Міжнародні організації готують відповіді російській агресії на морі

16:10 11.03.2022

З початку масштабної російської агресії Association of Reintegration of Crimea та інші структури влади і громадянського суспільства послідовно та аргументовано, із наданням конкретних прикладів повідомляли Міжнародну морську організацію, інші наднаціональні структури та національні морські адміністрації про грубі та масові порушення Росією норм міжнародного морського та гуманітарного права у водах навколо Кримського півострову.

Про це повидомив Association of Reintegration of Crimea.

«Як вже повідомлялося у медіа, в рамках реагування на такі порушення 9 березня Європейський Союз запровадив, шляхом схвалення Регламенту Ради ЄС 2022/394 санкції проти Російського морського регістру судноплавства. Це означає не лише відповідні обмеження російського комерційного судноплавства та суднобудування, але й позбавляє Росію щорічно щонайменш десятків мільйонів доларів прямого доходу. Також це знищує мережу російських спецслужб яка діяла під парасолькою «офісів» регістру у багатьох країнах Європи. 

Більш того, за підсумками відповідних звернень 10-11 березня проходить надзвичайна сесія Ради Міжнародної морської організації C/ES.35 з питань впливу на судноплавство та моряків поточної ситуації у Азовському та Чорному морях. У наступному робота із обмеженням морської спроможності держави-агресора буде подовжуватися та посилюватися».

Ще на цю тему