РФ не хоче надавати своє громадянство пенсіонерам з ОРДЛО, тому роздає паспорти лише працездатним жителям Донбасу – Гармаш

09:40 09.02.2022

Росія не зацікавлена в тому, щоб надавати російське громадянство пенсіонерам з ОРДЛО, тому роздає паспорти РФ лише працездатним жителям Донбасу, аби «перекачувати» демографічний та трудовий ресурс з окупованої території України до себе. Тому пенсіонерам з ОРДЛО не варту очікувати на соціальні виплати з Росії, які обіцяв Володимир Путін.

Про це заявив представник окремих районів Донецької області у Тристоронній контактній групі від України Сергій Гармаш в інтерв’ю виданню Цензор.НЕТ.

«Усе більше людей в ОРДЛО отримують російські паспорти. В умовах, коли КПВВ з Україною закриті, а зарплати мізерні, вони виїжджають в Росію на роботу та навчання. Тому населення, дійсно, зменшується. Росія «перекачує» демографічний та трудовий ресурс на свою територію. А пенсіонери просто вимирають, в тому числі від COVID-19. Їх немає кому лікувати, тому що лікарі, знову ж таки, поїхали в Росію, де зарплата в десять, а то і в двадцять разів вища, аніж в Донецьку та Луганську», – розповів Гармаш.

Коментуючи заяву Путіна про можливість виплати Росією соцдопомоги жителям ОРДЛО, він наголосив, що мова йде про тих, хто має російські паспорти.

«Але зверніть увагу, що пенсіонери ОРДЛО як раз найменше отримали паспортів. Тому що їх видавали працездатним, військовим, працівникам окупаційних «адміністрацій» та їхнім родичам і молодим людям. Росія не зацікавлена в тому, щоб роздавати російське громадянство пенсіонерам. Тому не думаю, що там буде багато тих, хто отримуватимуть ті соціальні виплати», – пояснив Гармаш.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін пообіцяв соцвиплати жителям окупованих територій Донбасу, які отримали російський паспорт.

У Держдумі РФ нагадали, що жителів ОРДЛО, які отримали російські паспорти, можуть призвати на службу до Збройних Сил Росії.

Ще на цю тему