ZIM додала порт Чорноморськ до ролкерного сервісу з Китаю та Кореї / Фото

08:00 08.02.2022

Ізраїльська компанія ZIM Integrated Shipping Services включила порт Чорноморськ до сервісу перевезення автомобілів Vehicle Carrier Service 1 (VE1) у сполученні між Китаєм та Кореєю і Чорним морем. 

Про це повідомив генеральний директор ZIM Integrated Shipping Ukraine Services Андрій Кузьменко, пише видання Порти України.

«Ось ця красуня поспішає до Чорноморська — 8 лютого ZIM відкриває новий щомісячний ро-ро сервіс з Китаю та Кореї», — написав Кузьменко у Facebook.

Ro-Ro пором Pagna. Фото: marinetraffic.com

Згідно з розкладом на сайті ZIM, перший рейс виконує Ro-Ro пором Pagna (прапор — Гібралтар) валовою місткістю 47,1 тис. тонн, який вийшов із Шанхаю 11 січня за маршрутом Шанхай—Сямень—Александрія—Мерсін—Новоросійськ—Чорноморськ—Амстердам. Прибуття судна на поромний комплекс порту Чорноморськ очікується у середу, 9 лютого.

Наступний рейс за маршрутом Шанхай—Сямень—Александрія—Мерсін—Новоросійськ—Чорноморськ—Сінгапур—Шанхай виконає Ro-Ro пором Nocc Oceanic (прапор — Норвегія) валовою місткістю 58,3 тис. тонн, який відправиться із Шанхаю 26 лютого, відвідає Чорноморськ 31 березня, і 29 квітня повернеться знов до Шанхаю.

Надалі рейси у сполученні з Чорноморськом виконуватимуться щомісяця.

Фото: facebook.com/Андрій Кузьменко

У жовтні 2021 року ZIM представила новий підрозділ — цифрову транспортно-експедиторську платформу Ship4wd для самостійної доставки вантажів.

ZIM (штаб-квартира — Хайфа, Ізраїль) — десята контейнерна лінія світу. Згідно з актуальними даними Alphaliner, компанія контролює 1,7% світового ринку морських контейнерних перевезень. Активний флот перевізника становлять 111 суден загальною місткістю 420,9 тис. TEU (зокрема п’ять власних місткістю 15,8 тис. TEU).

ZIM у 2020 році збільшила контейнерооборот порівняно з попереднім роком на 1% — до 2,84 млн TEU.
 

Ще на цю тему