У Держдумі нагадали, що мешканців ОРДЛО з паспортами РФ можуть призвати на службу до російської армії

21:00 31.01.2022

Жителів окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), які отримали російські паспорти, можуть призвати на службу до Збройних Сил Росії.

Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійській інтеграції та зв’язках із співвітчизниками Віктор Водолацький, передає ТАСС.

За його словами, мешканців ОРДЛО призиватимуть за бажання з їхнього боку і в цьому випадку вони проходитимуть службу на території Росії.

«Якщо громадяни РФ, які проживають на території «ДНР» та «ЛНР», захочуть служити у Збройних Силах РФ, то ростовський облвійськкомат їх прийме, поставить на облік та призве до армії», – сказав Водолацький.

Він також зазначив, що питання забезпечення безпеки, захисту російськомовного населення є одним із основних на зустрічах із жителями «республік», яких дуже непокоїть перспектива вторгнення Збройних Сил України.

Як повідомлялось, президент РФ Володимир Путін пообіцяв соцвиплати жителям окупованих територій Донбасу, які отримали російський паспорт.

Нагадаємо:

24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощення порядку отримання російського громадянства жителями тимчасово окупованих територій Донбасу.
24 квітня 20220 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, який спрощує отримання російського громадянства для громадян України, а також Білорусі, Казахстану і Молдови. Також глава Кремля підписав закон, який звільняє жителів окупованого Донбасу, які подають заяви про вступ до громадянства РФ, від сплати держмита.

Станом на травень 2021 року майже 530 тис. жителів окупованого Донбасу отримали російське громадянство в спрощеному порядку, стверджують у МВС РФ. У Євросоюзі стурбовані, що РФ може використати російські паспорти в ОРЛДО як привід для розв’язання війни проти України.

Ще на цю тему