У Будапешті відмовляються приймати український підхід до нацменшин

18:40 20.01.2022

Міністр закордонних справ Угорщини Петера Сіярто заявив, що країна підтримає вступ України в НАТО, якщо наша держава позбудеться недоліків з дотримання прав угорців. Про це він заявив під час інтерв'ю ТАСС

«Українцям треба провести ряд серйозних змін, якщо вони серйозно думають про євроатлантичну інтеграцію. Про одну таку сферу я скажу конкретно: це повага прав національних меншин, тому що в України тут багато недоліків»,– зазначив він.

Сіярто зазначив, що йдеться про право угорців, які мешкають в Україні, здобувати освіту рідною мовою. Він нагадує, що Будапешт не задоволений цією ситуацією у нашій країні. 

«Їх права на освіту рідною мовою, на її використання в адміністрації, в культурі і релігії порушуються. Закон, який забороняє особам з подвійним громадянством займати громадські посади, є антидемократичним. Ми розуміємо, з якими викликами стикається Україна, її боротьбу за суверенітет і територіальну цілісність, але ми ніколи не приймемо такого підходу до національних меншин», – додав Сіярто.