Словаччина спростувала інформацію NYT про участь у навчанні українських військових у країнах НАТО

13:00 18.01.2022

За інформацією видання The New York Times, США планують тренувати українських військових у країнах НАТО на тлі загрози вторгнення російських військ в Україну. Словаччина, яка входить до складу НАТО, спростувала інформацію. Про це повідомляє словацька газета Pravda із посиланням на джерела в уряді, пише УНН.

Раніше у Білому домі, за інформацією The New York Times, повідомили, що планують навчати українських військових у країнах Альянсу, куди входить Словаччина.

Проте словацьке видання Pravda з посиланням на Міністерство оборони спростувало цю інформацію. Там заявили, що ніколи не обговорювали таку можливість.

«Ні на двосторонньому, ні на багатосторонньому рівні зі Словацькою Республікою ніколи не обговорювалася така можливість, інформація, про яку стало відомо із «секретного джерела» американської адміністрації. Таким чином, це не відповідає дійсності», – заявила в коментарі прессекретар Міноборони країни Мартіна Коваль-Какащікова.

Доповнення

14 січня видання The New York Times повідомило, що у Білому домі розглядають можливість організації навчання українських військових у прилеглих країнах, що входять до східного флангу НАТО. Йдеться, за даними видання, про Польщу, Румунію та Словаччину.

Наголошувалося, що крім матеріально-технічної підтримки та зброї, США та союзники по НАТО також нададуть медичне обладнання, послуги та навіть притулок під час вторгнення російських військ в Україну.

За словами американських чиновників, Сполучені Штати майже напевно поставлятимуть зброю Збройним силам України.

Теми:

Ще на цю тему