Кримський «суд» залишив журналіста Єсипенка під вартою до 18 березня

08:00 17.01.2022

Так званий «Верховний суд Криму», підконтрольний Росії, залишив позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка у СІЗО до 18 березня 2021 року.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на дружину Єсипенка Катерину, пише Центр журналістських розслідувань.

«Суддя» Алла Овчинникова відхилила апеляційну скаргу захисту на рішення російського «Сімферопольського районного суду» від 13 грудня 2021 року. Тоді «суддя» Дилявер Берберов продовжив арешт Єсипенка на три місяці.

21 грудня 2021 року засідання у кримінальній справі проти Єсипенка було перенесено на місяць.

15 липня 2021 року на засіданні «Сімферопольського районного суду» оголосили обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно Владислава Єсипенка. Журналіст провину не визнав.

6 вересня 2021 року «Сімферопольський районний суд» допустив митрополита Сімферопольського і Кримського ПЦУ Климента в якості громадського захисника Владислава Єсипенка.

  • 10 березня 2021 року в Криму співробітники ФСБ затримали двох учасників акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня, – Єлизавету Павленко і Владислава Єсипенко, які покладали квіти до пам’ятника Шевченку. 12 березня про їх затримання повідомило видання Крим.Реалії.
  • 16 березня ФСБ повідомила про затримання Владислава Єсипенка, заявивши, що він нібито працює на Службу зовнішньої розвідки України і що в його машині знайшли вибуховий пристрій. «Київський райсуд» Сімферополя заарештував Єсипенка до 11 травня 2021 року, він підозрюється за ч.1. ст.223.1 Кримінального кодексу РФ (незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, його основних частин (за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження), а так само незаконне виготовлення боєприпасів).
  • 6 квітня 2021 року «Верховний суд Криму» відхилив апеляційну скаргу на арешт Владислава Єсипенка. На засіданні журналіст розповів подробиці того, як його після затримання 10 березня катували російські силовики, щоб вибити зізнання про нібито роботу на українську розвідку.
  • На початку травня 2021 року стало відомо, що в Криму Владиславу Єсипенко інкримінують ще одне обвинувачення – за ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).

Ще на цю тему