Держкомреєстр оформив трасу «Таврида» у власність Криму

15:40 14.01.2022

Підконтрольний Росії Держкомреєстр оформив автотрасу «Таврида» у власність Криму, повідомляє пресслужба відомства.

«Фахівці Державного комітету з державної реєстрації та кадастру Республіки Крим оформили в республіканську власність основний хід федеральної траси «Таврида» та 70 споруд дорожнього транспорту, що входять до її складу», – сказано у повідомленні, пишет Крим.Реалії.

Право оперативного управління трасою та об'єктами дорожньої інфраструктури зареєстрували за Службою автодоріг Криму. При цьому у відомстві уточнили, що це рішення є проміжним і згодом траса буде передана російській федеральній владі.

«Оскільки траса «Таврида» є федеральною, реєстрація прав Республіки Крим необхідна з юридичного погляду, але це проміжне рішення. Незабаром дорога буде передана у федеральну власність. Отже, приблизно на 2600 земельних ділянок, якими вона проходить, і на всі капітальні споруди в структурі об'єкта будуть зареєстровані права власності Російської Федерації», – повідомила очільниця Держкомреєстру Інна Смаль.

Раніше російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін повідомив, що для добудови автотраси «Таврида» додатково виділять близько 3-4 мільярдів рублів.

До цього правозахисники у Києві повідомили, що нарахували сотні артефактів, знищених під час будівництва траси «Таврида» в Криму.

Теми:

Ще на цю тему