У Кремлі кажуть, що Росія не збирається відводити війська з областей біля України

18:20 12.01.2022

Росія продовжить проводити військові навчання у чотирьох областях поблизу українського кордону, жодного зв'язку між маневрами військ та переговорами із Заходом немає.

Про це заявив у середу речник президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

«Ні, жодного зв'язку немає. Ми говоримо все-таки про наші підрозділи та наші військові округи на території нашої країни, військове будівництво та військові навчання тривали, продовжуються і продовжуватимуться, це звичайна практика будь-яких збройних сил», – сказав представник Кремля.

Додамо, лише напередодні Міноборони Росії повідомило, що направило близько 3 тис. військових та близько 300 одиниць військової техніки на навчання до кордонів з Україною.

Українська влада та західні партнери останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомляв, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

The New York Times з посиланням на власні джерела повідомляє, що чисельність російських військ на кордоні з Україною останніми тижнями залишалася стабільною, проте президент РФ Володимир Путін почав робити кроки з перекидання на місця військових вертольотів.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Ще на цю тему