Правозахисниця Марія Томак очолила Службу забезпечення офісу «Кримської платформи»

16:40 12.01.2022

Українська правозахисниця Марія Томак обійняла посаду голови Служби забезпечення діяльності офісу «Кримської платформи», повідомляє пресслужба Представництва Президента в Автономній Республіці Крим.

Службу забезпечення діяльності Кримської платформи створено указом Президента України як один із структурних підрозділів Представництва Президента України в АРК. Серед завдань служби є забезпечення консультативної, експертної та інформаційної підтримки якісної участі України в Кримській платформі.

Раніше представник президента України в АРК Антон Кориневич під час прессніданку у відомстві 17 грудня 2021 року анонсував призначення Марії Томак на цю посаду.

Марія Томак є правозахисницею, головою громадської організації «Медійна ініціатива за права людини».

Влітку 2014 року Марія почала займатися справами українських громадян, заарештованих Росією з політичних мотивів, а також була співкоординатором кампанії LetMyPeopleGo для їх звільнення.

У 2017 році вона здобула національну премію з прав людини за особистий внесок у захист прав людини в Україні та має великий досвід міжнародної адвокації на рівні міжнародних міжурядових організацій та окремих урядів.

Останніми роками Марія співпрацює з Програмою USAID «Права людини у дії» як експерт з питань адвокації.

У 2020 році вона стала випускницею Програми верховенства права для розвитку в юридичній школі університету Лойоли в Чикаго (програма базується в Римі), отримала ступінь Магістра юриспруденції.

Ще на цю тему