Україна допомогла перевезти турецький супутник для запуску компанією SpaceX

18:30 06.01.2022

Українська авіакомпанія «АНТОНОВ» перевезла турецький супутник зв’язку для запуску компанією SpaceX.

Про це інформує пресслужба ДП «Антонов», пише УНН.

Цитата

«Літак Ан-124-100 авіакомпанії «АНТОНОВ» здійснив перевезення з Тулузи, Франція, нового турецького телекомунікаційного супутнику Turksat 5B, для запуску американською аерокосмічної компанією SpaceX. Транспортування виконано у співпраці з відділом Bollore Logistics Space в Тулузі. «Руслан» є єдиним літаком, здатним транспонувати унікальні контейнери, оскільки вони розроблені Airbus Defense and Space спеціально для перевезення літаком типу АН-124-100», – повідомили в пресслужбі.

Деталі

Зазначили, що загальна вага вантажу становила 60 тонн, а його габарити: довжина - 14,69 м, ширина - 5,45 м та висота - 5,36 м були близькими до розмірів вантажного відсіку літака.

SpaceX запустив 18 грудня Turksat 5B на замовлення Туреччини з мису Канаверал, де розташований майданчик для запуску космічних кораблів. Цей супутник стане найпотужнішим для країни та надійно забезпечить широкий діапазон зв’язку не лише для Туреччини, а й для сусідніх держав протягом 35 років.

Як повідомили, протягом кількох останніх місяців українською авіакомпанією було виконано три перевезення з постачання компонентів супутників.

Теми: