Туреччина зацікавилась українськими супутниками

18:45 27.08.2020

Врамках візиту української делегації до Турецької Республіки стало відомо, що Туреччина зацікавилися українськими досягненнями в сфері створення супутників дистанційного зондування Землі.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський. Сьогодні, 27 серпня 2020 року він мав зустріч з Міністром промисловості та технологій Туреччини паном Мустафою Варанком, передает defence-ua.com.

За словами Олега Уруського, обговорювалися питання розширення співпраці між країнами. Особливо важливий акцент був зроблений турецькою стороною на необхідності найскорішого розвитку питань співробітництва.

Крім того, наголосив на важливості розвитку технологій та людських ресурсів. Під час зустрічі отримав важливі меседжі - турецька сторона, як, до речі і українська, на найвищому рівні приділяє велику увагу конкретним двостороннім проектам. Крім того, Анкара зацікавлена не лише сама розвиватися, а й підтягувати сусідів»– наголосив віце-прем’єр-міністр.

Також Олег Уруський відмітив: «Турецька сторона висловила бажання брати активну участь в спільних космічних проектах. Той досвід, який має Україна в процесі реалізації проектів зі створення супутників дистанційного зондування Землі, для Анкари є дуже важливим».

Варто зазначити, що 7 серпня 2019 року, в Анкарі, після завершення двосторонніх перемовин між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, у присутності глав держав було підписано протокол про домовленості щодо мирного використання й вивчення космосу між Державним космічним агентством України та космічним агентством Турецької Республіки. Документ підписали посол України в Туреччині Андрій Сибіга та голова Національного космічного агентства Туреччини Сердар Гусейн Йилдирим.

Нагадаємо, період з 26 по 29 серпня 2020 року відбувається офіційний візит української делегації на чолі з Віце-прем’єр-міністром–Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським до Турецької Республіки. До складу української делегації на чолі з віце-прем’єр-міністром увійшли представники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони України, ДК "Укроборонпром", ДК «Укрспецекспорт» та підприємств авіакосмічної галузі України.

Ще на цю тему