Австрія закликала ввести в експлуатацію «Північний потік-2»

20:00 13.12.2021

Глава МЗС Австрії Александр Шалленберг закликав ввести газопровід «Північний потік-2» в експлуатацію на тлі останньої напруги у відносинах з Росією.

Про це повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише «Європейська правда»

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг звернувся до Ради міністрів закордонних справ ЄС з проханням про якнайшвидше введення в експлуатацію трубопроводу «Північний потік-2».

«Проєкт було завершено, тепер ми маємо його використовувати», - сказав Шалленберг у понеділок у Брюсселі. 

Він таким чином заперечив міністру закордонних справ Німеччини Анналені Бербок, яка вперше взяла участь у зустрічі міністрів у Брюсселі.

З огляду на недавнє напруження з Москвою на тлі конфлікту в Україні, Шалленберг наголосив, що вважає "помилкою" неодноразово ставити під сумнів газопровід, коли виникає дискусія з Росією. 

Як і Німеччина, Австрія також отримує природний газ з Росії.

У неділю ввечері глава МЗС Німеччини Анналена Бербок висловилася проти швидкого введення в експлуатацію «Північного потоку-2». Вона підкреслила, що трубопровід «не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства, і що питання безпеки все ще залишаються на порядку денному».

У Бундестазі закликали главу МЗС Німеччини визначити чітку позицію щодо «Північного потоку-2»
На своїй першій зустрічі глав МЗС в Брюсселі Бербок згадала про призупинену процедуру сертифікації в Німеччині.

«Федеральне мережеве агентство тільки призупинило процес сертифікації, оскільки є чіткі вимоги європейського енергетичного законодавства», – сказала вона.

Ще на цю тему