І знов про Азовське море: Ось як правда виходить на поверхню - Андрій Клименко / Фото

10:07 12.12.2021

Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції Blackseanews продовжує відстежувати маневри кораблів Чорноморського флоту РФ у Чорному та Азовському морях.

«І знов про Азовське море: Ось як правда виходить на поверхню», - пише Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень на своїй сторинці у ФБ

«- Про навчання РФ (три перекритих з 08.12.21 по 08.01.22 райони біля українського узбережжя вже всі повідомили).
- Про корабель ВМСУ «Донбас» - кола по воді від російської істерики 09.12.21 ще розходяться.


- А тепер про те - заради чого все це насправді було.

Вчора 11.12.2021 вдень в Керченській протоці було зафіксовано проходження з Азовського моря до Чорного великого десантного корабля (ВДК) Чорноморського флоту РФ «Новочеркасск» (бортовий №142). Фотофіксація додається.

Фото: FB, Андрій Клименко

Зауважимо, що великі десантні кораблі ЧФ РФ - дуже-дуже нечасті гості в Азовському морі. Отже, знайомився з майбутьнім театром воєнних дій.

Отже істерика навколо «Донбасу» була прикриттям присутності в Азовському морі БДК «Новочеркасск»», пише Клименко.

Нагадаєм, 7 грудня Екіпажі великих десантних кораблів Чорноморського флоту РФ «Цезар Куніков» та «Новочеркаськ» у Севастополі завантажили військову техніку та особовий склад підрозділів морської піхоти.

За інформацією МО РФ наступним етапом бойової підготовки екіпажів кораблів з підрозділами морської піхоти мала стати висадка морського десанту на міжвидовому полігоні Опук в окупованому Криму.

Але великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Цезар Куніков» у середу, 8 грудня, пройшовши Босфор, увійшов до акваторії Середземного моря.

Ну а БДК «Новочеркаськ» опинився в Азовському морі з військовою технікою та морським десантом на борту.