Близька до родини «глави Криму» Аксенова ГК «Моноліт» очолила рейтинг кримських забудовників

17:20 09.12.2021

ТОВ ГК «Моноліт» очолює рейтинг забудовників в окупованому Криму за обсягами поточного будівництва. Компанія афілійована з родиною окупаційного «глави Криму» Сергія Аксенова. 

Про це свідчать дані сайту «Єдиний ресурс забудовників».  

ТОВ Група компаній «Моноліт» посіла перше місце в рейтингу кримських забудовників за обсягами поточного будівництва сайту «Єдиний ресурс забудовників». За даними рейтингу, «Моноліт» наразі будує понад 118 тис. м² . 

ГК «Моноліт» пов’язують із бізнесом родини окупаційного «глави Криму» Сергія Аксенова. Так, російське видання The Insider писало у 2019 році: 

«Бізнес-партнер сина Аксьонова «Моро Маре» Світлана Бабій виступає співвласником та інших фірм його близьких родичів. Вона входить до складу засновників кримського руху «Російська єдність», а також фігурувала у ЗМІ як радниця голови Криму. Разом із тещею та дружиною Аксьонова Бабій володіла компанією «Мальва Ком». У 2016 році фірму було передано будівельно-інвестиційній компанії «Капітал», що належить групі «Моноліт» (нині «Мальва Ком» належить іншому власнику – Емілю Ахтемову).

…«Моноліт» постійно отримує без конкурсу величезні держконтракти. У 2017 році групі підприємств «Моноліт» дісталося 319,5 млн. рублів на реконструкцію Кримського середнього професійного училища олімпійського резерву (компанія була єдиною, хто подав заявку на участь у тендері). У 2018 році вона виграла три контракти на загальну суму трохи більше 1 млрд рублів — за ці гроші «Моноліт» будує дитячий садок та психоневрологічний інтернат (всі контракти укладено без конкурсу). Найбільший контракт група підприємств виграла наприкінці 2017 року — понад 1 млрд. рублів на будівництво індустріального парку «Феодосія». Цей контракт також був укладений із «Монолітом» як із єдиним постачальником».

Ще на цю тему