Окупанти змушені визнати економічну кризу в Криму

12:30 06.08.2022

Ситуація з падінням «кримської економіки» стає настільки гострою, що це змушені визнавати навіть підконтрольні окупантам «профільні установи», такі як «Кримстат».

Зокрема, навіть «офіційна статистика» від даного «відомства» говорить про те, що понад 40% «кримських підприємств» зараз працюють зі значними збитками, і якщо в 2021 році «загальна збитковість» по окупованому Криму становила 1,6 мільярда рублів, то в 2022 – вже 2,7 мільярда рублів, пише АРК.

При цьому в 2022 році, згідно з «статистикою» окупантів, нібито на 40% скоротився і «туристичний потік» на півострів, при тому, що в практичному вимірі ситуація значно гостріша, а «офіційні дані» агресора зазвичай відірвані від реальності.

Наприклад, у 2021 році окупанти заявили про протиправне прибуття до Криму 9,5 мільйонів «туристів», і тоді у 2022 році їх «має бути» 4 мільйони, що очевидно не так, оскільки «рахунок відпочиваючим» у ситуації масштабної війни йде не на мільйони, а максимум на тисячі.

За таких умов трагікомічними слід вважати заяви фейкової «влади» Криму про створення ними з 4 серпня «робочої групи із забезпечення безпечного проведення курортного сезону 2022 року» з фейкових «чиновників» та «силовиків» від окупантів. Ця група, що злегка «запізнилася» щодо «початку сезону», серед іншого повинна займатися «питаннями патрулювання акваторії Чорного моря» та іншими «цікавими» речами.

Як «втішно» з цього приводу повідомляють навіть підконтрольні окупантам медіа, «сподіваємося, що наслідки не будуть такими страшними».
 

Ще на цю тему