Новий канцлер Німеччини Шольц заявив про наслідки для «Північний потік-2» у разі вторгнення Росії в Україну

10:40 09.12.2021

Новий канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про наслідки для газопроводу «Північний потік-2» у разі вторгнення російських військ на територію України.

З відповідною заявою він виступив в ефірі телеканалу Welt, передає УНН.

Цитата

«Наша позиція гранично ясна. Ми прагнемо до того, щоб всі дотримувалися принципу непорушності кордонів. Кожен усвідомлює, що будуть наслідки, якщо буде інакше», – заявив канцлер.

Деталі

Шольц закликав Росію поважати принцип непорушності кордонів, додавши, що Євросоюз і НАТО повинні ясно показати, що цей принцип повинні поважати всі.

Крім того, канцлер, підкреслив, що запуск газопроводу «Північний потік – 2» в Німеччині відбувається за впорядкованою процедурою, яка зараз поступово просувається вперед. Він також додав, що Федеральне мережеве агентство незабаром прийме рішення щодо сертифікації.

Додамо

Раніше Олаф Шольц висловив стурбованість з приводу розміщення російських військ на кордоні з Україною, додавши, що створення загрози Києву стало б неприйнятним сценарієм.

Крім того, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що якщо Росія вторгнеться в Україну «Північний потік-2» буде зупинений.

Ще на цю тему