СБУ спростувала черговий фейк ФСБ про «українських шпигунів»

18:20 02.12.2021

Служба безпеки України називає фейком інформацію ФСБ РФ про затримання агентів українських спецслужб.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив речник СБУ Артем Дехтяренко.

«Подібні заяви ФСБ РФ варто розглядати виключно через призму гібридної війни, в якій інформаційна пропаганда та розповсюдження фейків мають визначну роль.

Нагадуємо, що одне з головних завдань СБУ – протидія розвідувально-підривній діяльності іноземних спецслужб саме на території України. І лише за 9 місяців цього року ми викрили близько 50 таких агентів. Двох із них – «на гарячому», під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів», - сказав речник.

Він нагадав, що у листопаді Служба безпеки України здійснила безпрецедентне викриття кадрових співробітників ФСБ, які відповідальні за понад 5 тис. кібератак на державні органи нашої країни. Було поіменно встановлено офіцерів ФСБ РФ і перехоплено їхні розмови.

«Очевидно, що це велика репутаційна втрата для ФСБ, яка вкотре прагне дискредитувати українську спецслужбу фейками», - додав Дехтяренко.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії 2 грудня заявила, що, нібито, затримала двох агентів СБУ та ще одного агента військової розвідки, які, за словами представника ФСБ, «збирали інформацію та готували теракт».
 

Ще на цю тему