Санкції проти Nord Stream 2: Німеччина проводить інтенсивні консультації зі США

17:00 29.11.2021

Представники федерального уряду ФРН проводять інтенсивні консультації з владою США щодо санкцій проти «Північного потоку-2».

Це підтвердив речник МЗС ФРН Крістоф Бургер на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Керівники департаментів МЗС і Міністерства економіки відвідали Вашингтон, де провели конструктивні переговори з високопоставленими представниками уряду та Конгресу США», – сказав дипломат.

Він зауважив, що німецька сторона тісно координує свої дії з американською адміністрацією у межах Спільної заяви сторін щодо проєкту, відбувається регулярний і конструктивний обмін думками.

Водночас, за словами Бургера, ставлення офіційного Берліна до санкцій проти газогону залишається незмінним: Німеччина відкидає санкції між союзниками. «Тому ведення наразі переговорів не має викликати здивування», - заявив речник МЗС ФРН.

Як повідомлялося, у липні адміністрація США скасувала санкції проти оператора трубопроводу та разом із ФРН виступила зі Спільною заявою стосовно «Північного потоку– 2», в якій наголошується, що сторони домагатимуться збереження транзитної ролі України в постачанні російського газу до Європи, а в разі використання Москвою енергоносія як зброї зобов’язуються вжити санкцій.

Ще на цю тему