Німеччина закликає Конгрес США не вводити санкції щодо газопроводу «Північний потік – 2»

11:20 29.11.2021

Уряд Німеччини закликав членів Конгресу США не вводити санкції щодо газопроводу «Північний потік – 2», стверджуючи, що це «послабить» довіру до США і «в кінцевому підсумку завдасть шкоди трансатлантичній єдності».

Про це пише УНН з посиланням на Axios, яке опублікувало неофіційний документ Німеччини.

Цитата

«Німеччина повністю сповнена рішучості успішно реалізувати «Спільну заяву США і Німеччини про підтримку України, Європейської енергетичної безпеки і наших кліматичних цілей» від 21 липня, щоб зміцнити, як Україну, так і європейську енергетичну безпеку і утримати Росію від неналежного використання трубопроводу для агресивних політичних цілей. Ми стурбовані тим, що відновлення односторонніх дій Конгресу США підірве ці спільні зусилля і серйозно послабить трансатлантичну єдність щодо Росії»– йдеться в тексті документа.

Деталі

Також в документі повідомляється, що Північний потік–в даний час не становить загрози для України, поки забезпечується розумний транзит газу.

«Виконання «Спільної заяви» дозволяє нам чинити тиск на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання як відповідального постачальника, а також дотримати поточну угоду про транзит газу з Україною і продовжити його після 2024 року», – наголошується в документі.

Ще на цю тему