США закликали не вірити заявам російських посадовців про «провокації» у Чорному морі

15:20 26.11.2021

США закликало не вірити заявам російських посадовців про «провокації» у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, чергове відеозастереження під назвою «чорноп'ятничне суспільно-важливе оголошення» диппредставництво оприлюднило у Твіттері.

«Щоб відвернути увагу від правди, ви можете чути, як російські посадовці роблять неправдиві повідомлення про кораблі у Чорному морі», - йдеться у текстовому повідомленні на тлі світлини глави МЗС Росії Сергія Лаврова і його виділеної червоним цитати: «Ми бачимо свідомі провокації».

«Чиї провокації?», - запитують американські дипломати і відеозасобами закликають не довіряти словам росіян, а перевіряти їхні пропагандистські твердження: слово «Довіряй», яке з'являється на тлі кадрів нападу російських ВМС на українські катери у районі Керченської протоки та військових морських навчань, перекреслюється, а замість нього з'являється заклик «Перевіряй».

Раніше повідомлялось, що 25 листопада ракетний есмінець ВМС США Arleigh Burke (DDG 51) розпочав перехід у північному напрямку до Чорного моря, щоб працювати з союзниками та партнерами по НАТО в регіоні.