Російські військові вистежили американський ракетний есмінець у Чорному морі

09:00 26.11.2021

Російські військові відстежують есмінець з керованими ракетами USS Arleigh Burke після того, як він увійшов до Чорного моря для патрулювання з союзниками по НАТО.

Як пише ZN.UA, про це повідомило міністерство оборони Росії у четвер, 25 листопада.

Маневр проводиться в період високої напруженості в регіоні, коли Росія, Україна та НАТО проводять військові навчання останніми тижнями, а Москва заперечує підозри Києва та Вашингтона в тому, що вона планує вторгнення в Україну.

Шостий флот США заявив, що «Арлі Берк» увійшов до Чорного моря в рамках звичайного патрулювання через день після того, як Росія заявила, що провела там військові навчання за участю літаків та кораблів.

«Перебуваючи в Чорному морі, корабель працюватиме разом із союзниками та партнерами по НАТО в регіоні, діючи спільно для забезпечення безпеки та стабільності на цьому життєво важливому міжнародному водному шляху», - йдеться у заяві.

Місія Arleigh Burke послідувала за аналогічним візитом у Чорне море на початку цього місяця командирського корабля USS Mount Whitney, за яким також уважно стежили російські військово-морські сили.

Arleigh Burke - один із чотирьох есмінців ВМС США, що базуються на військово-морській базі Рота, Іспанія, і закріплені за командиром 65-ї оперативної групи на підтримку архітектури комплексної протиповітряної оборони НАТО.

Раніше президент РФ відмовився проводити відповідні навчання в Чорному морі, щоб не загострювати ситуацію в регіоні. Господар Кремля поскаржився Ангелі Меркель, що його турбують навчання США та інших країн НАТО у регіоні Чорного моря. Вони, на його думку, ведуть провокаційну діяльність, яка має дестабілізуючий та негативний характер.