Вірменія просить у Росії про допомогу після інциденту на кордоні з Азербайджаном

09:00 17.11.2021

Вірменія розпочинає процес звернення до Росії за допомогою у вирішенні ситуації на вірменсько-азербайджанському кордоні в рамках угоди між країнами, укладеної у 1997 році.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Вірменпрес з посиланням на інтерв'ю секретаря Ради безпеки Республіки Вірменія Армена Григоряна.

«Ми закликаємо Росію захистити територіальну цілісність Вірменії в рамках угоди між Вірменією і Росією, укладеної у 1997 році, та виконання взаємних зобов'язань у рамках цієї угоди», - заявив Григорян.

При цьому він уточнив, що усне звернення до Росії з проханням про допомогу незабаром буде оформлене документально.

Секретар вірменської Ради безпеки вважає, що Азербайджан порушує державний кордон Вірменії ще з 12 травня.

На запитання, на яку допомогу очікують у Єревані від Росії, Григорян відповів, що, якщо буде можливо «вирішити цю ситуацію шляхом переговорів, то шляхом переговорів. Якщо неможливо вирішити її шляхом переговорів, то надати Вірменії достатньо військової допомоги, щоб Вірменія змогла б вирішити ситуацію».

Як повідомлялося, раніше 16 листопада Азербайджан і Вірменія заявили про нові обстріли на прикордонній території та про поранення, отримані військовослужбовцями.

Договір про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Росією та Вірменією передбачає, що сторони мають намір «тісно взаємодіяти одна з одною у справі захисту суверенітету, територіальної цілісності та забезпечення безпеки Російської Федерації і Республіки Вірменія».

Ще на цю тему