Компанія Ротенберга отримала підряд на реконструкцію аеропорту «Бельбек»

20:00 11.11.2021

Близьке до російського олігарха Аркадія Ротенберга ТОВ «РСК» заробить 1,2 млрд рублів на реконструкції цивільного сектору аеропорту «Бельбек» в окупованому Севастополі.

Про це свідчать дані Єдиної інформаційної системи у сфері закупівель РФ.

Московське Товариство з обмеженою відповідальністю «РСК» перемогло у конкурсі на виконання комплексу будівельно-монтажних робіт з об’єкту капітального будівництва: «Реконструкція та розвиток цивільного сектору аеропорту Бельбек (м. Севастополь)».

Генеральним директором і засновником ТОВ «РСК» є Борис Сакун. Його називають діловим партнером Ротнебергів – зокрема, раніше він очолював ТОВ «Трансстроймеханизация», що через АО «Мостотрест» належить Аркадію Ротенбергу. Щодо АО «Мостотрест» застосовано санкції України, ЄС і США – ця компанія брала активну участь у будівництві Керченського мосту. 

Раніше ТОВ «РСК» працювало в московських аеропортах Внуково та Шереметьєво, а зараз займається серією проектів в аеропорту Южно-Сахалінська, пише російське видання The Insider. 

ТОВ «РСК» також є підрядником будівництва очисних споруд КОС «Південні» у Севастополі. Великий підряд було віддано компанії без конкурсу безпосередньо, оскільки попередні конкурси закінчувалися або зривом будівництва та кримінальними справами, або, надалі, відсутністю бажаючих брати участь в аукціоні, пише The Insider. ТОВ «РСК-Юг», дочірня компанія ТОВ «РСК», отримала замовлення на будівництво очисних споруд в Ялті і Коктебелі. 

Аеропорт «Бельбек» з 2016 року є філіалом створеного окупантами АТ «МА Симферополь», генеральним директором якого з серпня 2020 року є Артур Вітоль. 

Ще на цю тему