«Севастопольський морський банк» ліквідували у день приїзду Путіна до Севастополя

07:50 08.11.2021

АТ «Севастопольський морський банк» офіційно ліквідовано 4 листопада 2021 року. 

Це зафіксовано у російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

АТ «Севастопольський морський банк» (до окупації Криму – ПАТ Банк Морський) – один з двох українських банків, що залишилися в окупованому Криму та перереєструвалися за російським законодавством.

До недавнього часу банк контролювався російським бізнесменом Олександром Анненковим, але внаслідок «перерозподілу» власності доля Анненкова в акціонерному капіталі скоротилася до мінімуму.

В 2020 році банком керувала тимчасова адміністрація. У квітні 2020 наказом російського Центробанку розмір статутного капіталу банку був зменшений до 1 (одного) рубля. До кінця 2020 банк закрив усі діючі підрозділи, крім головного офісу.

З вересня 2021 банк офіційно знаходився у стані реорганізації, що завершилася його ліквідацією та поглинанням рештки банку ПАТ «Російський Національний Комерційний Банк» (РНКБ).

Таким чином, на сьогодні в Криму залишилося працювати 5 банків: ПАТ «Російський Національний Комерційний Банк» (РНКБ), АТ «Акціонерний банк «Росія», АТ «Чорноморський банк розвитку і реконструкції» (ЧБРР), АТ «ГЕНБАНК», АТ «Комерційний банк «Індустріальний ощадний банк».

Усі вони знаходяться під українськими та міжнародними санкціями.

Нагадаємо, Україна висловила протест через візит Путіна до окупованого Криму.

 

Ще на цю тему