Візит Путіна доокупованого  Криму є цілеспрямованим грубим порушенням норм міжнародного права - Чубаров

16:00 04.11.2021

Прибуття Путіна до тимчасово окупованого РФ Криму та проведення ним з української території засідання у форматі відеоконференції «вищої державної ради Союзної держави» (Росії та Білорусі) є цілеспрямованим грубим порушенням норм міжнародного права та черговим викликом Українській державі та всій міжнародній спільноті.

Так відреагував голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на відвідування главою Кремля українського півострова, пише QIRIM.News.

«Для тих, хто не стежить за російсько-білоруськими іграми в «кішки-мишки», нагадаю, що «союзною державою» називається якась наддержавність РФ та Республіки Білорусь, при цьому її найвищим органом є «вища державна рада союзної держави», до складу якої входять глави держав, глави урядів, керівники палат парламентів Республіки Білорусь та Російської Федерації», - написав Чубаров у Facebook.

Глава Меджлісу повідомив, що участь посадових осіб органів державної влади Республіки Білорусь у якомусь, нехай і у форматі відеоконференції, засіданні «вищої державної ради союзної держави», яке незаконно проводить Путін з тимчасово окупованою РФ українською територією, інтерпретуватиметься Кремлем як факт нібито визнання Республікою Білорусь. «російського статусу» Криму.

Чубаров зазначив, що цинічні та агресивні випади Путіна є наслідком нерішучості міжнародних організацій, а також урядів та парламентів провідних держав світу у виконанні ними раніше ухвалених рішень про негайне звільнення РФ окупованих територій України.

«Багато сучасних політиків не можуть не усвідомлювати, що політика умиротворення Путіна, що проводиться ними, лише заохочує агресивні дії Кремля», - наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні, 4 листопада, президент РФ прибуде до Криму для участі в заходах у Севастополі, де влаштовують масові заходи з нагоди російського державного свята – Дня народної єдності.
 

Ще на цю тему