Bayraktar TB2 ВМСУ вилетів на чергування під час навчань армії та флоту США у Чорному морі

17:21 03.11.2021

Сьогодні вранці, 3 листопада, розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2 Військово-морських сил України вилетів на чергування.

Про це свідчать дані з транспондера дрона,що доступні на сервісі Flightradar24.

Безпілотник отримав тимчасовий «позивний» TKTIKTB2, «профіль» польоту та місце зльоту – авіабаза Кульбакине під Миколаєвим.

Після того як Bayraktar TB2 наблизився до берегової лінії, транспондер був відключений і подальший маршрут дрону залишається невідомим. Скоріш за все, мова йде про патрулювання акваторії Чорного моря у рамках спільних з країнами НАТО дій у регіоні.

На це зокрема вказує факт, що зараз у Чорному морі знаходиться командний корабель USS Mount Whitney (LCC 20) та есмінець USS Porter (DDG 78).

Як повідомило командування 6-го флоту ВМС США, ці кораблі будуть «діяти пліч-о-пліч із союзниками та партнерами НАТО у Середземному та Чорному морях, працюючи разом для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні, об'єднуючись з надводними та військово-повітряними силами союзників та партнерів».

Окрім того, зараз Пентагон проводить навчання Castle Forge зі швидкого перебазування на передові позиції у чорноморському регіоні ударної авіації. Зокрема на авіабази у Румунії та Болгарії були перекинуті літаки F-15E Strike Eagle з 336-ої винищувальної ескадрильї.

Також на сервісі Flightradar24 сьогодні зранку у небі над Чорним морем був помічений повітряний танкер KC-135R Stratotanker ВПС США.

Своєю чергою армія РФ у окупованому Криму провела навчання по знищенню надводних цілей ракетними комплексами берегової оборони «Бал» та «Бастион».

У ролі цілей виступали кораблі ВМС РФ.