У США та Європі стверджують, що Росія нарощує війська на кордоні з Україною

15:01 01.11.2021

Офіційні особи у США та Європі останніми тижнями відзначають нарощення Росією військ на кордоні з Україною після російсько-білоруських військових навчань «Захід 2021», що викликає занепокоєння, повідомила газета Washington Post із посиланням на свої джерела.

«Поновлене переміщення російських військ у цьому районі відбувається в міру того, як Кремль дотримується жорсткішої лінії стосовно України», – пише видання.

У публікації йдеться, що останнім часом у соціальних мережах з'явилися відеоролики, що показують «російські військові поїзди та автоколони, що перевозять велику кількість військової техніки, включно з танками та ракетами, на півдні та заході Росії».

За оцінками джерел, «російські офіційні особи, починаючи з президента Володимира Путіна, останніми місяцями посилили свою риторику, нападаючи на зв'язки Києва із Заходом».

Газета зазначає, що Захід також звертає увагу на те, що «конфлікт між українськими військами і підтримуваними Росією сепаратистами у східному регіоні Донбасу входить у нову стадію».

Washington Post звертає увагу, що така ситуація складається на тлі загострення відносин між Москвою та НАТО після припинення Росією своєї місії при НАТО.

Ще на цю тему