Уряд Молдови не став відмовлятися від переведення годинників

13:00 21.10.2021

Уряд Молдови на засіданні у середу вирішив поки не відмовлятися від сезонного переведення годинників.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на молдовське виданням NewsMaker.

Уряд пояснив своє рішення тим, що в Євросоюзі ще не визначилися остаточно щодо переведення годинників.

«Щоб не було помилкових інтерпретацій і всім громадянам було зрозуміло, що ми тут обговорюємо. В Євросоюзі обговорювали ініціативу про відмову переводити годинник влітку і взимку, але до сих пір ці обговорення ні до чого не привели, і немає єдиного рішення. Тому в останню неділю жовтня Молдова переведе стрілки годинника на одну годину назад», - сказала прем'єр-міністр Наталя Гаврилиця.

Законопроєкт про відмову від сезонного переведення годинників запропонував депутат парламенту від фракції «Шор» Денис Уланов.

В ЄС ведеться активна дискусія щодо необхідності припинити переводити годинники. У 2019 році Європейський парламент вирішив, що країнам-членам потрібно більше часу для підготовки до скасування переведення годинників, і перенесли цей процес на 2021 рік.

Як відомо, Україна теж переводить годинники двічі на рік, хоча вже давно точаться суперечки про те, що варто припинити цю практику.

Нагадаємо, уряд Молдови на засіданні 20 жовтня обговорить кілька законопроєктів, серед яких – скасування переведення годинників кожні пів року.
 

Ще на цю тему