СБУ затримала росіянина, який був топчиновником окупаційної влади Криму

17:10 11.10.2021

Служба безпеки України затримала громадянина РФ, який активно сприяв тимчасовій окупації АР Крим.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Служба безпеки України затримала громадянина РФ, який активно сприяв тимчасовій окупації АР Крим. Він приїхав на півострів після його окупації та відповідав за розбудову інфраструктурної галузі, у тому числі для швидкої мілітаризації Криму», - зазначається у повідомленні.

За наявними даними, чоловік приїхав з Росії для організації процесу розбудови важливих інфраструктурних проєктів. Йому пообіцяли підвищення по службі. За даними слідства, у 2014-2017 роках функціонер працював керівником незаконно створених окупантами структур на базі захоплених українських підприємств.

Під час перебування на посадах іноземець активно сприяв незаконному захопленню майна українських підприємств та його використанню для розбудови інфраструктури анексованого півострова.

Зокрема, йдеться про перевезення вантажів Чорноморського флоту Міноборони РФ.

Чоловік неодноразово брав участь у робочих нарадах під головуванням очільника «Республіки Крим» Аксьонова. У ході цих зустрічей топчиновник не лише звітував про виконання покладених на нього обов’язків, а й надавав пропозиції щодо розбудови інфраструктурних проєктів окупантів.

У вересні 2021 громадянину РФ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) Кримінального кодексу України та скеровано обвинувальний акт відносно нього до суду.

Прізвища чоловіка в СБУ в інтересах слідства поки не називають.
 

Ще на цю тему