За держзраду заочно судитимуть «керівника служби виконання покарань» по Криму

15:40 26.10.2023

До суду притягнуть громадянина України, який у тимчасово окупованому Криму співпрацює з російськими загарбниками і добровільно обійняв посаду так званого "керівника служби виконання покарань" на півострові.

Про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє у Фейсбуці, пише Укрінформ.

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно так званого "начальника Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополя". Його дії кваліфіковані як державна зрада (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Встановлено, що після окупації півострова російськими Збройними силами громадянин України зрадив присягу та прийняв пропозицію ворога обійняти посаду керівника одного з підрозділів кримської "Федеральної служби виконання покарань". Пізніше він став очільником цього відомства.

У 2016 році підозрюваний отримав звання "генерал-майора внутрішньої служби".

Перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, обвинувачений надавав допомогу представникам РФ у підривній діяльності проти України, а також своїми діями та рішеннями сприяв становленню окупаційної влади на півострові.
 

Ще на цю тему