У Львові затримали підозрюваного у вбивстві кримського мера в 2013 році / Фото

19:20 23.09.2021

Нацполіція України повідомляє про затримання в Львівській області підозрюваного у вбивстві мера курортного селища в Криму в 2013 році.

«Пригода сталася в лютому 2013 року. Тоді невідомий розстріляв автомобіль, в якому перебував мер одного з курортних містечок. Згодом правоохоронці знайшли спалено. машину, яку кілер викрав напередодні, і зброю. Правоохоронці провели оперативно-розшукові заходи та слідчі дії – і встановили підозрюваного. Житель Львова, щоб уникнути відповідальності, залишив територію України і був оголошений у розшук», – йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, кілька днів тому оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області отримали інформацію про перебування розшукуваного на території області, пише Крим.Реалії.

«21 вересня у Львові оперативники і слідчі обласної поліції затримали фігуранта. Крім того, за результатами проведених обшуків поліцейські вилучили різну зброю і патрони різного калібру, підроблені документи, видані на ім'я громадянина іншої країни, і «чорнові» записи. За фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами розпочато кримінальне провадження. Тривають слідчі дії, перевіряється причетність затриманого до скоєння інших злочинів», – додали в поліції.

У поліції стверджують, що вилучили в підозрюваного зброю і патрони

23 вересня затриманому мають обрати запобіжний захід. Ім'я та прізвище чоловіка не вказані в повідомленні, його коментарі або його захисту відсутні.

Затриманий у Львові підозрюваний у вбивстві мера в Криму

Як відомо з відкритих джерел, у лютому 2013 року в Криму у власному автомобілі був розстріляний мер Сімеїза Кирило Костенко. Його вбили прямо у будівлі мерії. Для пошуку підозрюваних у вбивстві в Криму був оголошений план «перехоплення», але вбивцю так і не знайшли. У вбитого залишилися дружина і п'ятеро дітей.
 

Ще на цю тему