Мінмайна окупованого Криму виставило на аукціон санаторій «Парус» у Керчі

14:40 17.09.2021

Окупаційна влада Криму має намір продати з аукціону санаторій «Парус» за стартовою ціною в 18,9 млн рублів. 

Відповідний наказ був оприлюднений на сайті Мінмайна окупованого Криму, пише Крим.Реалії.

«Приватизувати майно, що перебуває у державній власності РК – групу інвентарних об'єктів у складі рухомого і нерухомого майна з розташованою під ним земельною ділянкою, за адресою Керч, вул. Суворова, 1-Б, шляхом продажу єдиним лотом», – сказано в документі.

Зокрема, на продаж виставлено нежитловий п'ятиповерховий будинок площею понад 3 тис кв. метрів, земельна ділянка площею 13,4 тис. квадратів у водоохоронній зоні Азовського моря, призначена для ведення санаторно-курортної діяльності, а також волейбольний майданчик, ворота та огорожі.

При цьому уточнюється, що оцінку вартості цього майна проводила компанія «Ангара».

Аукціон відбудеться 11 жовтня о 10 годині ранку. Торги проходитимуть дистанційно, вартість одного кроку складе 941,6 млн руб, завдаток, який доведеться заплатити покупцеві, дорівнює 20% від початкової вартості лота.

Раніше повідомлялося, що у Криму окупанти виставили на продаж майно пансіонату «Чорноморський» за 33,4 млн рублів.

Нещодавно російська Розпорядча дирекція майна Криму повторно оголосила відкритий аукціон з продажу санаторію «Ветеран» в Алушті.

У березні 2014 року в анексованому Криму «націоналізували» близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає як компенсацію не тільки гроші, але й російське закордонне майно.
 

Ще на цю тему