У Болгарії - найвищі показники смертності від COVID-19 у ЄС та найгірші з вакцинації

11:00 09.09.2021

Болгарія наразі має один з найвищих показників смертності від коронавірусу серед усіх 27 країн Європейського Союзу на фоні найгіршої в ЄС динаміки вакцинації населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Так, лише 20% дорослих людей у Болгарії з населенням 7 мільйонів поки що були повністю вакциновані. За цим показником країна посідає останнє місце в ЄС, де в середньому 69 % дорослого населення вже повністю вакциновані.

«Ми відкриті щодня. Але людей, які хочуть зробити щеплення, дуже мало», - стверджує Йорданка Мінекова, головна медсестра з вакцинації, яка пропрацювала в одній із болгарських лікарент 35 років.

Болгарія має доступ до всіх чотирьох вакцин, схваленим ЄС - Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. Водночас з початку пандемії понад 19 тисяч людей в Болгарії померли від COVID-19, третього за величиною показника смертності в ЄС, поступаючись тільки Чехії та Угорщині. За останній тиждень кожен день вмирала в середньому 41 особа.

У зв'язку з цим уряд запровадив жорсткіші обмеження у вівторок. Ресторани і кафе повинні закриватися о 23 годині, а кількість відвідувачів за столиком обмежено до шести осіб. Нічні клуби закриті, а кінотеатри і театри працюють тільки наполовину.

Місткість відкритих спортивних арен обмежена до 30%.

Загалом від початку пандемії в Болгарії виявлено 464,7 тисячі випадків COVID-19, зокрема 19,2 тисячі летальних.
 

Ще на цю тему