Болгарія два місяці неправильно підраховувала вакцинованих громадян

13:44 28.07.2021

Влада Болгарії впродовж двох місяців неправильно підраховувала кількість вакцинованих проти коронавірусу.

Про це йдеться в публікації Euractiv, повідомляє Європейська правда.

Інформаційна система, яка повідомляє дані про вакцинованих і інфікованих людей, повідомила про різке збільшення числа повністю вакцинованих болгар на 73 000 за день з використанням тільки 8 538 доз вакцини.

У понеділок 26 липня число людей, які завершили імунізацію, складало 15,3% дорослого населення. У вівторок воно підскочило до 16,7% - або на 73 тисячі осіб більше.

Виявилося, що влада виправила помилку двомісячної давності, пов'язану з повідомленням про щеплення вакциною Janssen (Johnson&Johnson), яка потребує тільки однієї дози для завершення імунізації. Люди, які отримували цю вакцину, не розпізнавалися у системі як такі, що завершили процес вакцинації.

Водночас навіть після виправлення помилки Болгарія залишається на останньому місці в ЄС за темпами вакцинації. Тільки 18,5% дорослих у Болгарії вакциновані однією дозою, в порівнянні із середнім показником по ЄС, що становить 70%.

Щоденна кількість нових випадків коронавірусу в Болгарії подвоїлася за останній тиждень, що спонукало експертів говорити про початок нової хвилі.

Ще на цю тему