У Греції штрафуватимуть за фальшиві сертифікати вакцинації та COVID-тести

11:41 08.09.2021

У Греції лікарів та інших медичних працівників штрафуватимуть за видачу фальшивих сертифікатів про вакцинацію або фейкових COVID-тестів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Лікарі та інші медичні працівники, визнані винними у видачі неправдивих сертифікатів про вакцинацію або одужання від COVID-19, будуть оштрафовані на 5 000 євро за кожен випадок шахрайства, згідно з поправкою, затвердженою міністерством охорони здоров’я Греції.

Штрафні санкції також застосовуватимуть до осіб, яких піймали на використанні неправдивих сертифікатів задля того, щоб зберегти роботу, отримати доступ до місць дозвілля або користуватися іншими пільгами, призначеними для щеплених проти COVID-19.

Рішення уряду також передбачає обов’язкову вакцинацію для педагогічних колективів та студентів медичних шкіл університетів та коледжів, викладачі таких закладів, які відмовляться від уколу, будуть відсторонені від виконання обов’язків без оплати до моменту отримання щеплення.

Окрім того, сплачувати штраф у розмірі від 10 до 50 тисяч євро доведеться власникам або керівникам медичних установ та пансіонатів, які надаватимуть робочі місця людям, які не щеплені проти COVID-19. Цей штраф буде збільшуватися від 20 до 200 тисяч євро за кожне повторне правопорушення.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 8 вересня зафіксували 222,717,328 випадків зараження коронавірусом, а також 4,598,403 смерті, одужали від недуги 199,231,270 осіб.

Ще на цю тему