Нові карантинні обмеження: омікрон став домінантним у Греції 

11:00 28.12.2021

У понеділок, 27 грудня, уряд Греції анонсував нові карантинні обмеження, аби стримати спалах заражень новим варіантом коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що які діятимуть з 3 січня нового року. Здебільшого нові обмеження торкнуться роботи закладів та проведення заходів у вечірній час. Також у країні буде обов’язковим носіння маски у супермаркетах, громадському транспорті та в закладах харчування. З початку січня заклади мають зачинятися не пізніше, ніж опівночі. Окрім цього, за одним столом заборонено саджати більше 6 гостей.

«Якщо ці заходи не будуть виконуватися, ми також заборонимо вечірки у закладах», - заявив на прес-конференції міністр охорони здоров’я Танос Плевріс. Він також додав, що Омікрон став домінуючим варіантом коронавірусу в країні та закликав громадян «захищати своїх близьких» та уникати великих скупчень людей під час свят.

ЗМІ відзначає, що у понеділок у Греції зафіксували рекордні 9 284 нових випадків та 66 смертей від COVID-19. Раніше у країні вже були запроваджені обмеження для невакцинованих.
 

Ще на цю тему