Греція скасовує обов’язковий COVID-тест для вакцинованих туристів

19:40 04.02.2022

Влада Греції ухвалила рішення про те, що країна більше не вимагатиме пред’явлення тесту на коронавірус від щеплених туристів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє GreekReporter. 

За словами міністра охорони здоров’я Таноса Плевріса, з наступного понеділка, 7 лютого, при в’їзді до Греції для тих, хто має дійсний європейський сертифікат вакцинації проти COVID-19, більше не буде обов’язковим пред’являти COVID-тест.

Зі свого боку міністр туризму Василіс Кікіліас привітав рішення МОЗ і назвав його кроком до збільшення туристичних потоків до країни, оскільки це полегшує потенційним мандрівникам планування подорожі до Греції.

«Цього року наша країна готується прийняти гостей літнього сезону з 1 березня. Тобто раніше, ніж в будь-якому іншому році. Грецький туризм продемонстрував надзвичайну стійкість за останні два роки, посилаючи сильний сигнал безпеки для мандрівників у нашій країні, і він буде робити те саме й цього року», – сказав Кікіліас.

Із 1 лютого 2022 року в ЄС діють нові правила, згідно з якими європейський сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 буде чинним упродовж дев’яти місяців.
 

Ще на цю тему