МВС має намір створити центр для авіаційної протидії лісовим пожежам в Україні та інших країнах Європи

11:21 17.08.2021

Міністерством внутрішніх справ України планується створення «Європейського хаба авіаційної безпеки», який допомагатиме подоланню лісових пожеж в Україні та інших країнах Європи.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на своїй сторінці Facebook у понеділок.

Як повідомляється, міністр був присутнім при прибутті до Києва рятувальників ДСНС України з Греції, де вони допомагали ліквідовувати лісові пожежі.

«Уся сотня рятувальників, яка була зібрана з 10 областей України, повернулася жива і здорова, залишивши по собі добру пам'ять про збережені життя громадян дружньої Греції. Героїчні дії наших рятувальників з боротьби з вогнем отримали найвищі оцінки грецьких колег і щиру подяку місцевих жителів», – зазначив Монастирський.

Глава правоохоронного відомства подякував рятувальникам за ліквідацію пожеж у Греції і пообіцяв, що команда президента України робитиме все можливе для збільшення зарплат рятувальникам.

Раніше повідомлялося, що українські пожежники, які брали участь у гасінні масштабних лісових пожеж на території Грецької Республіки повернулися додому в понеділок увечері.

Зазначається, що з початку робіт загоном ДСНС ліквідовано окремі осередки пожежі площею 350 кв. метрів. Було врятовано 2 населені пункти Спатарі і Метохії, житлові будинки, культова споруда, господарські будівлі, зерносховище та інші споруди.

Ще на цю тему