ЄС застерігає від відвідування популярних грецьких островів через COVID-19

11:41 30.07.2021

Острови Греції на півдні Егейського моря були відзначені на карті Європейського центру профілактики та контролю захворювань COVID-19, поїздки в які «не вітаються» через зростання кількості коронавірусної інфекції.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

13 островів, включаючи найпопулярніші напрямки Греції для іноземних туристів – Міконос, Санторіні і Родос, які в сукупності приваблюють мільйони людей щоліта.

Заступник міністра цивільного захисту Греції Нікос Хардаліас заявив, що Міконос і Іос, ще один популярний туристичний напрям, знаходяться «в одному кроці» від введення владою обмежень.

Він сказав, що ситуація також викликає занепокоєння на островах Закінф, Тінос, Лефкас, Санторіні, Парос і Родос.

Греція, яка в значній мірі залежить від туризму, зробила ставку на просування островів, вільних від COVID-19, щоб залучити відвідувачів цього літа, сподіваючись, що відновлення міжнародних поїздок пожвавить сектор після найгіршого 2020 року.

Більше 90% туристів на острова приїжджають з-за кордону.

Німеччина, яка в цьому місяці включила Грецію в зону ризику коронавірусу, і Велика Британія, де Греція знаходиться в «янтарному» списку країн, що вимагають, щоб мандрівники, що повертаються поміщалися на карантин.

Ще на цю тему